Pla de curs


El Pla de Curs
(PdC) és l’instrument nacional que ens ajuda a aprofundir en alguns aspectes de fons del moviment. Ens ajuda a prendre consciència de les opcions de la JOC i a anar-les madurant,   personalment i col·lectivament.Captura

És l’instrument que ens ajuda a actualitzar la finalitat i els objectius de la JOC i a aprofundir-hi per a créixer i avançar en la nostra militància.

La finalitat de la JOC, com diu el nostre DNI, “és la construcció i  acollida del Regne de Déu, partint de la nostra realitat de joves de la classe obrera”. I aquesta finalitat es concreta en sis objectius, que són:

  1. Arribar i estar al servei dels i les joves del món obrer, especialment dels i les que estan en situacions més precàries.
  2. Prendre consciència, com a joves, de la realitat que vivim i de pertànyer a una classe social amb unes característiques pròpies: la Classe Obrera.
  3. Viure de manera individual i col·lectiva aquells valors que ens permetin reconèixer-nos com a fills  i filles de Déu.
  4. Descobrir i viure l’experiència de Jesucrist i sentir-nos enviats i enviades per ell a     possibilitar que altres joves facin la mateixa experiència.
  5. Posar-nos en acció i comprometre’ns per a transformar les estructures   i situacions de la societat que generen tota mena d’injustícies, en un procés de conversió i alliberament personal i col·lectiu.
  6. Formar joves en una opció de vida militant, cristiana i obrera.

Els PdC’s neixen dels Consells Nacionals on es treballen les orientacions, a partir de les quals es proposen uns objectius a assolir i treballar amb uns mitjans.

Deixa un comentari