COMUNICAT DE LA JOC DAVANT DE LA DENÚNCIA D’UNA AGRESSIÓ SEXUAL

Estimada iniciació, militància, famílies i amics i amigues propers al Moviment,


La JOC Nacional de Catalunya i les Illes som una entitat que lluita contra les violències masclistes. Volem ser un espai de confiança i transparència, de suport i d’acompanyament i de creixement personal i reivindicació d’un món més just per totes.


Us escrivim en relació a uns fets que hem conegut en els darrers mesos. Com a conseqüència dels mateixos hem interposat una denúncia a un exmilitant de la federació Zona Sud-El Pla com a presumpte agressor sexual cap a joves de la JOC. Les persones afectades directament pels fets també han presentat denúncies i hi ha investigacions judicials encara obertes per tal d’esbrinar la realitat i depurar les responsabilitats que siguin necessàries. La persona denunciada ja no és militant de la JOC i no està vinculada de cap manera amb el Moviment.

En sintonia amb la sensibilitat social que desperten, cada cop més, les conductes que ataquen la dignitat i la llibertat sexual de les persones, no volem relativitzar o menystenir la gravetat dels fet coneguts i posteriorment denunciats. També volem fer-vos arribar tant el nostre posicionament de total i absolut suport a les víctimes i a les seves famílies, així com el fervent rebuig als fets que han pogut succeir en el marc de les nostres accions i activitats.

La nostre prioritat ha estat, és i serà sempre la tranquil·litat i confiança cap a les famílies, ja que la JOC ha de ser un espai on poder sentir-nos bé i segures en tot moment. Un espai on poder expressar-nos i dir en veu alta si ens estem sentint incòmodes i on ens eduquem en les llibertats personals sense trepitjar a l’altre persona.

Com a moviment d’església, com a joves obreres i com agents d’acció per a transformar el nostre entorn ens comprometem fermament a donar suport sempre a les víctimes i a les seves necessitats, així com a tenir mitjans a través dels quals poder estar atentes a totes les persones que ens vulguin explicar qualsevol fet, vivència o semblant que hagin pogut viure al Moviment.

El nostre correu d’atenció és: comissiolilajoc@gmail.com
Gràcies,

JOC Nacional de Catalunya i les Illes

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s