COMUNICAT DAVANT LA SENTÈNCIA DEL 14-O

 

Davant lcropped-sense-blanc.jpga sentència del Tribunal Suprem que condemna a líders polítics i socials catalans, la JOC Nacional de Catalunya i les Illes manifesta:

El nostre rebuig a les esmentades condemnes que pretenen estigmatitzar la reivindicació i mobilització política i social, una via que sempre ha estat una eina de lluita i canvi per la ciutadania. Constitueix, per tant, un greu atemptat als principis democràtics essencials i una violació dels drets humans dels i les afectades.

El nostre suport i solidaritat amb les persones i familiars afectades per aquesta sentència i, a causa d’això, pateixen.

Que la sentència no ajuda gens a trobar una solució al conflicte, que requereix una resposta política fruit del diàleg, no pas judicial ni policial. Es posa en perill la convivència i la democràcia.

La impossibilitat “d’avançar en el camí del diàleg i de l’entesa, del respecte als drets i les institucions i de la no confrontació, ajudant que la nostra societat sigui un espai de germanor, de llibertat i de pau” (Nota de la Conferència Episcopal Tarraconense, 15 de maig de 2017).

Des de la JOC, tal com diu el Papa Francesc, creiem que “és hora de saber com dissenyar, en una cultura que privilegiï el diàleg com a forma de trobament, la recerca de consensos i acords, però sense separar-la de la preocupació per una societat justa, memoriosa i sense exclusions” (Papa Francesc, Evangelii Gaudium, 239).

Que, com a joves obrers i cristians ens comprometem a continuar implicats i implicades en la dignificació de la joventut de la Classe Treballadora, així com en la defensa dels drets humans i les llibertats.

I, com diria Joseph Cardijn en defensa de la dignitat humana, també els sentenciats i sentenciades són persones i fills i filles de Déu.

JOC Nacional de Catalunya i les Illes

15 d’octubre de 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s