Celebrem la ” Festa de l’Acció”!!!

L’edició d’enguany de la Festa de l’Acció va tenir lloc a la Plaça Roja de la Ciutat Meridiana del districte de Nou Barris el dia 11 de maig. Va ser la primera festa que es feia amb la nova campanya que te com a objectiu reivindicar la dignitat de la joventut treballadora sota el lema de “Joventut que lluita, joventut que es dignifica”.

A partir de les 16h va començar a arribar la gent per acabar de muntar i preparar els últims detalls abans de donar inici a la festa. Quan va estar tot a punt es va fer l’acollida al voltant de les 16:30h.

A continuació, a les 16:45h es va donar pas a la presentació, on es va donar a conèixer la situació que vivia la zona i una breu explicació de la dinàmica de mots encreuats que es duria a terme a la mostra d’entitats, juntament amb la lectura de l’horari que se seguiria fins el vespre.

A les 17h va començar la mostra d’entitats. En l’edició d’enguany es va comptar amb la participació de CCOO, Jocs del Taga, 50×20, Casal de Joves, l’Associació de veïns/es de Ciutat Meridiana i PAH. La dinàmica dels mots encreuats va consistir en anar recollint diferents mots (un mot a cadascuna de les paradetes) com a recompensa per haver realitzat la prova preparada per l’entitat. Va ser una dinàmica molt útil per donar a conèixer el treball fet per les diferents entitats del barri a totes les persones participants.

A més a més de les diferents paradetes de la mostra d’entitats, també hi havia una parada on es podien deixar productes d’higiene femenina per a persones en risc d’exclusió social. Al costat d’aquesta, a les 18h, va començar un taller sobre acompanyament d’infants.  A part d’aquest, s’oferiren dos tallers més: un de noves masculinitats on es repassaven conceptes bàsics com cisgènere, masclisme, patriarcat, etc, i es parlava sobre la deconstrucció de la masculinitat tòxica; i un altre sobre desnonaments on s’exposaven les dificultats per les que han de passar les persones que no poden fer front al pagament de la hipoteca o el lloguer. Les xerrades van tenir una durada d’uns 20 minuts i es van fer dos cops perquè tothom pogués assistir com a mínim a dos dels tres tallers.

A continuació, tots els i les assistents es van congregar en front de l’escenari que hi havia preparat, on es va fer una breu representació del que suposa ser jove i buscar pis. Representaren la il·lusió de poder-se independitzar, la frustració de buscar pis, la precarietat i l’especulació immobiliària que hi ha avui dia a les principals ciutats i els preus abusius que comporten, unes fiances abusives i finalment no poder fer front al pagament del lloguer si són acomiadats del seu treball. Van llegir dos testimonis de persones que havien viscut una situació similar i com ho van gestionar.

Després d’aquesta representació es va llegir el manifest de la Festa de l’Acció, un espai on tots els i les joves van poder sentir-se representats per la seva transversalitat i inclusió. Es va fer una dinàmica on s’escoltà una cançó al principi i, tot seguit, es van repartir uns paperets amb uns peus dibuixats on s’havia d’escriure quelcom que hom hagués superat i gràcies amb l’ajuda de qui ho havia superat. Per acabar la dinàmica es va escoltar una ultima cançó i es va cantar l’himne de la JOC.

Tot seguit, es va donar pas al sopar: tots els assistents van disposar taules i cadires perquè es pogués sopar tots junts. Un cop es va haver sopat, es recolliren les taules i cadires i començà la festa del final. Va haver música i ball fins les 23h. Després d’una tarda i una nit molt entretingudes i plenes de reivindicació, consciència, companyerisme i música va arribar l’hora de recollir-ho tot i anar cap a casa.

Manifest_2019_FdA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s