XVIè Consell Nacional JOC

WhatsApp Image 2019-06-19 at 17.13.54Després de tres anys el tornem a tenir aquí. Un nou Consell per poder renovar-nos nosaltres mateixos i tenir un nou Pla de Curs amb noves propostes i nous objectius per intentar portar a terme. Aquest any l’hem celebrat en el terreny de la Federació de Vallès, a la Casa de l’Espiritualitat de la Sagrada Família, a Rubí. Hi estaven convocats els delegats escollits de les federacions de Besòs 4.0, Zona Sud–El Pla, Nou Barris i finalment Vallès. Una novetat d’enguany ha estat que molts dels nous delegats convocats era el seu primer consell com a militants.

L’acollida va ser a càrrec de la federació de Vallès, els quals van rebre per una gentilesa del Secretariat Nacional, unes maletes on estava tota la documentació necessària per al bon funcionament del Consell. També van preparar la sala on s’havien de celebrar les sessions plenàries.

La resta de militants convocats van arribar cap a les set de la tarda, més o menys, i entre abraçades i benvingudes, va ser hora de sopar i vàrem anar-hi. Després de sopar, vam celebrar el Consell Extraordinari, on la presidenta Lorena va presentar com anirien els tres dies del Consell i es va dur a votació si la federació de Vallès i la federació de Nou Barris podrien participar-hi. Finalment va quedar aprovat i la votació va prosperar. També es va explicar quins seria el tema de fons a treballar, que seria Les funcions del Secretariat i l’orientació, que en aquest cas treballaríem Una militància ben fonamentada en l’estil de vida de Jesús. Una vegada acabat el Consell Extraordinari, alguns militants es van quedar a fer col·loqui i alguns altres a fer jocs variats com “El código secreto”.

L’endemà, ens despertaren els encarregats de fer-ho, els i les de la federació de la Zona Sud–El Pla, molt originals, per cert. L’esmorzar va ser a les 9 del matí i, en acabar, va haver-hi la presentació del dia i la pregària, preparada per Nou Barris. Després va començar la plenària del Consell Ordinari, on se’ns va explicar com aniria el conjunt del dia, començant, durant el matí, per la reunió de grups, on dos tractarien el tema de fons i els altres tres, l’orientació, i que duraria dues hores, des de l’11 a les 13h. Després, el Secretariat Nacional amb els respectius secretaris dels grups de treball, es va reunir per acabar de recopilar tota la informació recollida pels cinc grups. Després de dinar, el Secretariat i els secretaris encara estava reunit. Una reunió que va durar molt més del previst i que va provocar que tot el pla del dia s’endarrerís considerablement.

Finalment, quan va acabar, hi va haver la reunió de les federacions amb els respectius consiliaris federals per consensuar una postura comuna respecte a les propostes i a les esmenes dels objectius. Una reunió de federacions que va acabar a les 19.30h, més o menys, quan va ser l’hora de començar la famosa sessió Plenària sobre Les funcions del Secretariat, en què s’havia d’aprovar i/o rebutjar les propostes amb la seva respectiva defensa per intentar convèncer les altres federacions. Amb una breu pausa, per sopar pel mig i amb moltíssim debat per aprovar i desaprovar les propostes, la sessió Plenària va durar fins a ben entrada la matinada. En acabar la sessió, hi va haver una nova reunió de federacions per acabar d’aclarir quina seria la posició respecte a la sessió plenària de l’orientació que es celebraria l’endemà al matí per tractar els objectius del Pla de Curs per als propers dos cursos. Després de les reunions de les respectives federacions, encara va haver-hi alguns valents que es van quedar desperts jugant a jocs que havia portat Vallès.

L’endemà va començar de nou amb l’acció de despertar-nos i, després d’esmorzar, va haver-hi la pregària i la presentació del dia amb l’inici de la sessió Plenària per aprovar els objectius presentats per constituir el nou Pla de Curs per als propers dos cursos. Abans, però, el conjunt de delegats varen començar a recollir les seves pertinences. També es va fer després dels debats. Finalment es va acabar la sessió i l’eufòria va desembocar en el conjunt de delegats. També va haver-hi l’últim dinar i a posteriori es va fer la foto del Consell i la missa presidida pel consiliari nacional Jaume Fontbona. Després de la missa, va haver-hi la recollida de les respectives sales i els militants es van anar acomiadant entre ells, i aquí va finalitzar el XVIè Consell de la JOC de Catalunya i les Illes 2019. Molts dels militants es tornaran a retrobar als campaments i colònies que es celebraran durant primera setmana de Juliol i a la REM que es farà a Porto l’ultima setmana del mes.

Durant tota la trobada, van assistir uns convidats molt especials. Començant pel bisbe Sergi Gordo, bisbe responsable de la Pastoral Obrera de Catalunya i exmilitant de la JOBAC, que va participar de la pregària del divendres. També van venir dos representants de la JOC Estatal, la Raquel i l’Imanol, secretària i tresorer, respectivament, que ens van acompanyar durant tot el divendres i bona part del dissabte. Des de la HOAC també van venir en Roger, expresident també de la JOC, i la Susanna, presidenta de la HOAC i també antiga presidenta de la JOC. La presidenta i el president d’ACO, la Maria i el Santi. I des de les pastorals obreres van assistir el Pere Pérez, delegat de la Pastoral Obrera de Terrassa, i la Rafi encarregada de la Pastoral Obrera de Barcelona.WhatsApp Image 2019-06-19 at 17.13.54

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s