LA JOC CELEBRA LA TROBADA DE PASQUA 2019

WhatsApp Image 2019-05-07 at 16.59.20Diuen que el que és bo es fa esperar. Realment aquest any la Setmana Santa ha estat molt tard, però els i les militants de la JOC que hem participat de la Trobada de Pasqua dels dies 18-21 d’abril a la Casa de l’Espiritualitat de Santa Maria de Labern (Subirats) hem viscut moments únics celebrant la Passió, Mort i Resurrecció de Jesucrist.

Ja fos amb tren o amb cotxe, en grups o de forma individual, tots vam anar arribant a la casa amb ganes de veure quin taller ens havia tocat però sobretot per retrobar-nos tots i totes un cop més i gaudir dels 4 dies que suposen una aturada del nostre dia a dia i ens tornen a omplir de la força necessària per continuar endavant seguint l’estil de vida de Jesús.

Després del sopar de germanor del Dijous Sant vam celebrar el Sopar del Senyor, moment en el que recordem el darrer sopar de Jesús amb els seus estimats deixebles. Amb la companyia del bisbe auxiliar Sergi Gordo, vam recrear els dos gestos que Jesús va fer: d’una banda, el rentat de peus als nois i noies de tercer moment de Nou Barris com a símbol d’humilitat i d’estar al servei dels altres; d’altra banda, la celebració de l’Eucaristia per tal de viure en comunió units a ell.

Al dia següent, Divendres Sant, Vallés ens despertà a tots i totes amb molt ritme; com no fer-ho sent la federació amb més músics de la JOC Nacional de Catalunya i les Illes. Vam començar el dia amb una pregària per tal d’emprendre els tallers amb força, els quals aquest any portaven el nom de Quadern de vida, La pregària i la celebració de la fe, Política i esperança, Jesús i els pobres, La història de Jonàs, Economia compartida/solidària i La revisió de vida. Fos quin fos el que haguessin escollit, ens va servir per tal de formar-nos una mica més com a Jovent Obrer Cristià que lluita per la dignitat del i de la jove en el món obrer com a fills i filles de Déu igual que el racó que parlava sobre les trobades de dones dins l’Església.

Un cop entrada la tarda, es notava com els ànims queien. La mort de Jesús cada cop era més a prop. Vam celebrar la Passió tot recreant el camí que Jesús va fer fins la creu i escoltant quatre testimonis de la mà de militants de la Zona Sud del Pla. El moment més trist de la trobada va arribar durant la pregària entorn la creu. Vam lligar les tires de tela de color porpra simbolitzant el mantell de Jesús a la Creu entregant així totes les situacions d’injustícia i de dificultat per tal de retornar a la vida. Mica en mica, d’un en un, vam deixar la sala i ens vam anar a dormir.

Ho sents? És el silenci. Dissabte Sant va ser un dia de pregària silenciosa i personal. Jesús era mort. En aquesta dinàmica vam emprendre la jornada, continuant amb les formacions dels tallers i amb el racó sobre testimonis de implicació als barris, posant la nostra vida en comú i al servei de les nostres realitats.

Un cop finalitzada la tarda de formació, la militancia va poder participar de la Celebració del Perdó posant els seus neguits i culpes en mans de Déu per tal de, amb sentiment revifat, tornar al dia a dia amb empenta. Després, va arribar el moment de la Vetlla Pasqual on Besos 4.0 ens va introduir en el moment de la resurrecció de Jesús, amb testimonis de mort i resurrecció de militants de la fede, els signes i la renovació dels vots com ha cristians i militants Jocistes. Finalment la presidenta va tancar aquest moment aportant el creixement i la diferent vida de les federacions durant aquest curs, així com del secretariat, els consis i el comitè nacional.

En aquest ambient de resurrecció va arribar el moment de la gresca i la vetllada de mans de la federació de Vallés, temps en el qual vam poder gaudir de diferents jocs i on vam haver de posar les nostres habilitats i sentits per aconseguir guanyar-les sense cap mena de parany. Un cop acabats els jocs vam procedir a fer la festa on els i les militants, el tercer moment i els consis van ensenyar les seves destreses de ball posant final a aquest moment de celebració.

A la matinada del diumenge els i les assistents vam esmorzar plegats tot recordant els moments que hem viscut aquests dies, un cop recuperades les forces vam anar a fer la fotografia final i participant de la ultima plegaria preparada per Vallés on van enllaçar amb destresa diferents textos i cançons. Després la Presidenta va fer els agraïments a les federacions per la feina feta, tot acomiadant la sortida. La Zona Sud el Pla va donar els recordatoris que consisteixen en una espelma i un clauer amb el lema d’aquesta Setmana Salta “Sigueu Santament Rebels”.

Finalment les diferents federacions abans de marxar van acabar de recollir la casa i les seves pertinençes. Amb les piles carregades i la Fe renovada per afrontar les següents etapes del curs.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s