Testimoni 3er moment

Quan ens tens entre setze i vint-i escatx anys i et diuen d’anar a passar un cap de setmana a una casa de col·lònies, amb gent que desconeixes. Normalment fa mandra i així va ser. Ens va venir un dia el Sr Guillem Plà i ens va dir que estaria bé que anéssim a les Jornades de Tercer moment, aquell any a Centelles. La nostre resposta va ser que no, que ens feia mandra, que això de la JOC, que el nostre grup ens està molt bé però tota això de la Nacional i tot plegat que ens feia bastant mandra.

Finalment ens va convèncer i  vam confiar amb ell i ens vam equipar per marxar, per anar a passar un cap de setmana, creiem nosaltres a disgust i a desgana. Nosaltres volíem quedar-nos pel poble i sortir amb tota la colla i no anar a resar i anar a parlar de Déu i de tot això tant ambigu.

Al arribar a la casa, vam notar una sensació agradable. Hi havia una quanta gent a fora petant la xerrada, els vam saludar, vam presentar-nos i al cap de dos minuts va ser com si els coneguéssim de tota la vida. Aquell dia, vam fer poca cosa. Vam deixar les bosses, vam esperar els que faltaven i vam fer uns jocs de presentació on vam començar a conèixer una mica més la gent que ens envoltava. Vam sopar i vam fer uns jocs abans d’anar a dormir, que entre una cosa i una altre van estar realment bé ens vam fer uns bons tips de riure.
L’endemà ja ens vam llevar com si portéssim una setmana a la casa i sentint com al que teníem al costat un amic de tota la vida.

Recordo tenir el pensament de certa mandritis als treballs en grup i al que tocava a la tarda, “el judici”. Personalment no pensava gaire igual que la resta de la gent i em feia por que em miressin malament o que em diguessin quelcom.

Vam fer els treballs en grup i vaig poder dir tot el que pensava i ningú em va posar pegues de res, tothom ho va acceptar, al igual que jo el que pensaven els altres.

Tant per mi com per tots els del grup va ser molt sorprenent l’activitat del “judici”, fèiem una mena de  representació teatral del judici a Jesús. Uns l’acusaven i els altres el defensaven. Jo flipava, allò va ser, més que com un judici, una batalla campal. Tothom súper ficat dins el paper debaten i defensant les seves posicions fins que fes falta.

De fet tot això, solsament son petites anècdotes, i tantes més que n’hi ha, de les jornades de tercer moment. A banda de tots els moment de xerinola i festa que va haver-hi també vam tenir moment de molt pensar, de molt reflexionar individualment, per un mateix, per conèixer-nos més profundament i saber realment, què som, qui som, on anem, que anem a fer-hi i amb qui volem anar-hi. Semblen preguntes insòlites però que si ens posem a rumiar ens donen molt de pensar i fins i tot de trencar-nos el cap amb algunes d’elles perquè, tot i que a vegades volem una cosa fem el contrari. No està demés pensar en aquestes coses.

En definitiva, crec que a les Jornades de tercer moment vaig aprendre a pensar una mica més profundament en el sentit, el valor d eles coses el seu llenguatge i el seu vocabulari, coses molt iguals i que ens poden portar a resultats molt diferents. També vaig aprendre que la JOC és molt més que un esplai, que un grup de gent. La JOC és un lloc, per mi, on gent de totes edats i maneres de fer, comparteixen un camí semblant a la vida i unes eines per afrontar els obstacles molt similars, que es troben, que debaten, que parlen, que viuen experiències junts i que es formen els uns al altres. Gent molt diferent i tanmateix molt semblant. En ocasions, amb maneres de fer molt diferents però que al cap i a la fi, ben traduïdes, així com les paraules, porten al mateix lloc i volen dir el mateix. En els moments de dubte, reflexiono i penso què m’ha aportat la JOC i per molt diferent que em vegi jo, a vegades, a molta de la gent de la JOC, veig que haig de ser-hi que necessito estar-hi i acompanyar-nos els, uns als altres, en el camí de la vida.

Marc Gallart Ubalde

Març del 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s