MANIFEST VAGA GENERAL

La Joventut Obrera Cristiana, Joc Nacional de Catalunya i les Illes, convoquem Vaga General el dia 29 de març contra el conjunt de mesures que formen la política econòmica antisocial del govern central i català. Aquestes mesures estan comportant una greu retallada dels drets laborals i socials, un increment de l’atur i de la precarietat laboral, una reducció salarial, una retallada de recursos en els serveis públics i un desmantellament generalitzat de la protecció social.

La JOC animem a totes les persones, especialment als i les joves a fer Vaga. També fem una crida a participar de les reunions, manifestacions,… que es facin aquell dia i que es vagin convocant.

Som joves que junt a d’altres companys i companyes volem denunciar que:

  • Som més d’un 42% de joves catalans i catalanes que ens trobem a l’atur.
  • Si “tenim la sort” de treballar ho fem en condicions precàries. Encadenant contractes temporals i mal remunerats. Cada cop veiem més retallats els nostres sous.
  • No volem una Reforma Laboral que encara precaritzarà més els nostres llocs de treball.
  • No ens podem independitzar. I els que ho hem pogut fer tenim moltes dificultats per pagar el lloguer o la hipoteca.
  • Estem patint les conseqüències de les retallades a l’educació pública. Hi ha massificació a les aules, pocs recursos per part de les administracions, tenim moltes dificultats per accedir a la Universitat o per escollir uns estudis.

En el Manifest de la TNI, escoltàvem com els i les joves més petits i petites del Moviment deien:

Des de principi de curs, els i les joves de la JOC ens hem adonat que estem perdent drets que abans teníem i cada cop són menys presents com: que estan traient assignatures, que cada cop estudiar és més i més car i de difícil accés, que alguns barris tenen poques escoles i els estudiants han d’anar a estudiar fora i això els costa més diners i temps, etc.

Així, ens hem adonat que només podrem entrar a la universitat si anem a netejar-la… Aquesta situació ens dificulta el fet de trobar feina i ens empeny a un cercle viciós: no es pot estudiar, no es pot treballar, no hi ha diners, els estudis no es poden pagar… i així tornem a començar.

Però no tot està perdut;  ara ens toca cridar perquè ens escoltin: Ni el treball ni l’educació estan en liquidació. Ocupa els teus drets!!

 

La JOC creiem en la vaga com a manera de manifestar-se i reivindicar. Tot i que hi ha un sentiment col·lectiu que les últimes vagues no han servit per a res, no oblidem que les grans millores de la classe obrera: condicions laborals i socials, s’han aconseguit gràcies a vagues generals.

Som molt els i les joves que deixar de treballar un dia és un esforç econòmic molt gran. Hi ha joves que afirmen que la seva economia mensual depèn veritablement de 30 o 50€. Sabem que és un gran esforç econòmic per tothom però cal pensar en el que és millor per al col·lectiu de treballadors i treballadores i de la classe obrera. És un gest solidari, de força del col·lectiu, de comunió amb els altres, i en definitiva: és un gest de justícia cap a tots els germans i germanes treballadores.

Fem una crida a participar de la Vaga General perquè com a col·lectiu de joves treballadors i treballadores volem que se’ns consideri com a persones amb dignitat i no com a mercaderia de treball. Perquè volem que es potenciïn relacions laborals basades en la justícia i no en la submissió. Perquè volem mantenir i lluitar per uns serveis públics i de qualitat.

Una veu sola no se sentirà, però junts ens podrem fer escoltar! Ja ho diu el nostre himne:

Tu voldries cridar en el silenci, la teva esperança fer-la un cant, però la teva veu és poca cosa, quan t’oblides d’ella en els carrers. No ho sents en els carrers? Aquesta veu, aquesta veu! Som molts més dels que es pensen treballadors, treballadors! Un jove treballador val més que tot l’or del món vine a canviar aquest món vell, vine a posar-lo al seu lloc!

Militants i joves d’iniciació sortiu al carrer a reclamar els nostres drets com a joves treballadors i treballadores! #Ocupa els teus drets!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s