Pregària talents- grup iniciació

No puc sentir l’acompanyar aquest grup d’iniciació com una altra cosa que no sigui un regal que el Pare em fa a través del moviment. L’Àngel, l’Adri i l’Aaron són els talents que m’ha confiat i espera que hi inverteixi vida militant per fer-los créixer en dignitat de fills seus. Aquesta vegada també ha repartit els talents a cadascú segons les seves capacitats i, coneixent la meva inexperiència total com a iniciadora, m’ha donat un grup ben petitet d’iniciació.

Però quins tres talents m’ha donat! L’Aaron és el respon de grup, “rebosante de energia” i de ganes d’organitzar coses i conèixer altres joves, sempre de bon humor i animant als altres dos a participar, parlar, opinar, decidir… és un líder en positiu que pot fer molta feina per la iniciació de la fede. Intento acompanyar tota aquesta energia per ajudar-lo a posar-la al servei del grup, estant atent a què tothom pugui dir la seva, a redirigir el tema quan ens n’anem a los cerros de Úbeda xerrant… Ell així també se sent protagonista.

L’Adri és el més petit dels tres, ara farà 15 anys, i sovint li costa reflexionar quan, per exemple, estem compartint alguna cosa a la llibreta de grup. Però també té moltes ganes de conèixer més xavals i de muntar coses com a grup. Sempre arriba puntualíssim. Es nota que té ganes de fer grup, que s’hi troba bé. És el respon d’economia i està molt il·lusionat buscant una caixa que ens faci de pot per al grup. La portarà la setmana vinent i arrel d’això i dels tickets que hagin portat dels gastos de l’esmorzar amb el grup de St. Andreu, ens plantejarem com gestionem l’economia del grup, què pot aportar cadascú, etc.

L’Àngel és el meu estimat poblenoví! Que va ser tan valent com per apuntar-se al carro de fer grup a,b dos xavals que només coneix de campaments. Tot i ser molt diferent als altres i que no ve del MIJAC, han encaixat super bé i se sent amb prou confiança com per fer bromes tota l’estona i aportar idees. Crec que se sent acollit, i vetllo perquè el torvellino de l’Aaron no se li mengi l’espai per aportar, tot i que l’Aaron cada vegada n’és més conscient.

Davant d’aquestes tres perles, que després d’unes quantes reunions ja han proposat convidar un altre grup a esmorzar, que es moren de ganes de conèixer altres joves, la JOC, i organitzar-se per fer coses plegats… no em puc permetre el luxe de tenir por i no implicar-me amb ells, invertir-hi esforços, temps, reflexió… però res d’això costa, quan el grup que acompanyes és tan agraït.

Ara el que cal és no afluixar ni confiar-me, tenir una actitud atenta a les seves necessitats, perquè tota aquesta il·lusió i motivació inicial no desaparegui. Ara per ara han explicitat ben clar en els seus objectius que volen conèixer altres joves, i també és veritat que el grup és petit. Per això estic posant les forces en pensar com proporcionar-los espais de trobada amb d’altres, i crec que des de la fede hi podem donar resposta: esmorzars, berenars, partits de futbol, Nadal, enquestes de campanya, accions de campanya… a part de sentir-se equip, estan demanant sentir-se col·lectiu amb d’altres joves de la JOC.

Dono gràcies per l’oportunitat d’acompanyar aquest grup, per tot el que ja hi he descobert, i pel camí que ens queda plegats.

Marta, Besòs 4.0. Novembre 2011

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s